O nas

Tradicija zdravilstva na Drenovem Griču

zelisca-zgodovinaLeta 2013 je minilo točno 100 let od začetka družinske tradicije, ki jo je po svoji babici in mami prevzela Ana Agatha Sedej.

Družinsko tradicijo je iz Roj pri Šempetru v Savinjski dolini, prinesel njen prednik Josip Permoser, ki se je leta 1913 z družino preselil na Drenov Grič. Po njegovi smrti je z delom nadaljevala hči Anika Permoser Stanovnik, ki je bila pozneje znana po izrednem videnju in izkušnjah, ki jih je nesebično delila med ljudmi. Takrat niso zdravili le ljudi, temveč tudi živali.

Hiša, ki je stala še na starem naslovu, je bila vedno odprta za vsakogar ne glede na plačilo, a so ljudje iz hvaležnosti prinašali darila in tako izkazali zahvalo za dobro storjeno delo, družini Permoser pa pomagali pri preživetju. Še dandanes je na prvem mestu pomoč sočloveku in ne zaslužek, ki je v tem času eden temeljnih prvin hitrega sodobnega človeka.

stara-hisaDejavnost so po drugi svetovni vojni preganjali, a to ni ustavilo ljudi, ki so na Drenov Grič še vedno prihajali po pomoč. Prihajali so sicer manj vidno in slišno, saj bi zaradi tedanje oblasti lahko imeli resne težave. Toda človeka v iskanju pomoči nič ne ustavi, tako tudi zdravja željnih ljudi ni ustavila oblast.

Pred jutrom so zaradi varnosti namreč legli k počitku kar v njihov domači hlev ali pa si poiskali zavetje v bližnjem gozdu, ob zori pa prišli v hišo in iz nje odšli bogatejši z zeliščnim napitkom, ki je bil za marsikoga še zadnje upanje!

Že Anika Permoser Stanovnik je bila znana po vzorcih jutranjega urina, ki so ji ga ljudje pokazali. Z njegovo pomočjo je prepoznala trenutno stanje organizma, na podlagi katerega je svetovala o pravilnem načinu življenja in pripravila ustrezne zeliščne »zvarke«. »Duša ponoči počiva na ledvicah,« zato je menda jutranji urin značilen in se na njegovi podlagi ugotavlja človeške tegobe.

jozica-sedejKasneje je po Aniki Permoser Stanovnik poslanstvo prevzela hči Jožica Sedej, ki pa je leta 2013 preminila in za seboj pustila ogromno zapuščino, ki se skriva v znanju hčerke Agathe, ki že dvajset let dela samostojno po maminih napotkih in nadaljuje s pomočjo bolnim.

Sprva smo delali na stari lokaciji, leta 2006 pa smo se preselili na novo na Drenov grič 72c, kjer delujemo še dandanes.

K nam prihajajo ljudje zaradi palete različni težav, od katerih je veliko takih z znaki organskih obolenj, izvirajočih iz psihičnih težav. Imamo stranke iz celotne Slovenije, držav nekdanje Jugoslavije, Nemčije, Švice, Avstrije, niso pa redki celo Slovenci iz Amerike.

Način dela

Za vsako stranko si posebej vzamemo čas se z njo pogovorimo, jo poslušamo in ji svetujemo. Prvi jutranji urin je pot do analize zdravstvenega stanja človeka, a ga pogledamo le z njegovo privolitvijo.

Poleg srčnega popuščanja, revmatoidnega artritisa, pogostih vnetij, padcev imunskega sistema zdravimo tudi bolezni rodil, črevesa, želodca, jeter in bolezni pljuč.

ana-agatha-sedejPomagamo tudi ledvičnim bolnikom, katerim smo mučne obiske velikih dializnih aparatov z znižanjem nivoja kreatinina v krvi, prestavili za več let in jim tako preprečili ležanje v neprijetnih bolniških posteljah.

K nam prihajajo tudi starši otrok, ki jih mučijo dolgotrajna močenja postelje, neješčnost, anemije, avtoimunske bolezni, nemirnost in hiperaktivnost. Otroku pripravimo zelišča šele takrat, ko le ta začne z normalno hrano, to pa je od šestega meseca starosti naprej.

Zelišča niso kar tako in vse zeli, ki jih uporabljamo, so pripravljene strokovno in so pregledane na podlagi farmacevtske industrije. Zeliščnih pripravkov ne dajemo na slepo, vsakdo jih lahko dobi le s predhodno najavo osebne obiska pri nas, na Drenovem Griču 72c.

slider-hisa